Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Obavijest o početku pružanja zajamčene opskrbe plinom kranjih kupaca

Poštovani,

ovim putem Vas obavještavamo da je Upravno vijeće Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) na svojoj sjednici održanoj dana 25. travnja 2022. godine donijelo Odluku o početku pružanja zajamčene opskrbe plinom krajnjim kupcima priključenima na distribucijski sustav,  opskrbljivača plinom ZELINSKE KOMUNALIJE d.o.o., K. Krizmanić 1, Sveti Ivan Zelina te sukladno tome zajamčeni opskrbljivač plinom HEP PLIN d.o.o. za distribuciju i opskrbu plinom, Cara Hadrijana 7, Osijek, od dana 01. svibnja 2022. godine započinje pružati zajamčenu opskrbu plinom svim krajnjim kupcima za koje trenutno opskrbu plinom vrši opskrbljivač plinom ZELINSKE KOMUNALIJE d.o.o.

Opskrba će se vršiti u skladu sa iznosima tarifnih stavki za zajamčenu opskrbu plinom utvrđenima važećom odlukom o iznosima za javnu uslugu opskrbe plinom i važećem odlukom o iznosu tarifnih stavki za zajamčenu opskrbu plinom za krajnje kupce koji nisu kućanstvo, donesenima na temelju Metodologije utvrđivanja iznosa tarifnih stavki za javnu uslugu opskrbe plinom i zajamčenu opskrbu.
Izražavamo žaljenje što je na ovaj način došlo do prekida dugogodišnje uspješne suradnje sa našim krajnjim kupcima, kako kategorije kućanstvo tako i kategorije poduzetništvo. Naš primarni cilj je uvijek bio kontinuitet, sigurnost i redovitost opskrbe plinom po konkurentnim cijenama, ali su trenutna krizna situacija poremećaja i izrazite promjenjivosti i nestabilnosti cijena plina na međunarodnom tržištu plina te enorman porast nabavne cijena plina utjecali na poslovanje svih sudionika na tržištu plina pa tako i na našeg veletrgovca koji nam je jednostrano raskinuo sve ugovorne odnose.

Sukladno naprijed navedenom, Zelinske komunalije d.o.o., više neće obavljati djelatnost opskrbe plinom pa se ovim putem svim našim krajnjim kupcima zahvaljujemo na dosadašnjoj suradnji te u nastavku dajemo informacije vezane uz daljnju opskrbu plinom.
KRAJNJA CIJENA ZAJAMČENE OPSKRBE PLINOM ZA KUĆANSTVA – krajnja cijena zajamčene opskrbe za krajnje kupce koji imaju pravo na javnu uslugu opskrbe plinom (kućanstva) utvrđuje se u iznosu jednakom krajnjoj cijeni za javnu uslugu opskrbe plinom koje je za naše distribucijsko područje donijela HERA. Iznosi tarifnih stavki objavljeni su na: https://www.zelkom.hr/images/dokumenti/plin/Cjena_plina_1.4.2022.pdf

KRAJNJA CIJENA ZAJAMČENE OPSKRBE PLINOM za krajnje kupce koji nisu kućanstvo (PODUZETNIŠTVO) – određena je HERA-inom Odlukom o iznosu tarifnih stavki za zajamčenu opskrbu plinom za krajnje kupce koji nisu kućanstvo za razdoblje od 1. travnja 2022. do 30. lipnja 2022. (NN 32/22), a na temelju Izmjena i dopuna Metodologije utvrđivanja iznosa tarifnih stavki za javnu uslugu opskrbe plinom i zajamčenu opskrbu (NN 20/22). Odluka je objavljena na poveznici: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2022_03_32_393.html

Napominjemo da svi krajnji kupci uvijek mogu promijeniti opskrbljivača plinom pa i zajamčenog opskrbljivača sukladno članku 38. Općih uvjeta opskrbe plinom (NN 50/18, 88/19, 39/20, 100/21).

Krajnji kupci iz kategorije kućanstvo više informacija o opskrbi plinom te njihovim pravima mogu pronaći na poveznici https://www.hera.hr/hr/docs/odgovori_KPKK.pdf

Za sva pitanja o zajamčenoj opskrbi krajnji kupci se mogu obratiti zajamčenom opskrbljivaču HEP-PLIN d.o.o., Ulica cara Hadrijana 7, 31000 Osijek, tel.: 0800 8813, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te više na www.hep.hr/plin/

U smislu distribucije ništa se ne mijenja te ZELINA PLIN d.o.o. i dalje ostaje distributer na području Grada Svetog Ivana Zeline i Općine Bedenice.

Za dodatna pojašnjenja od strane Zeliinskih komunalija d.o.o., stojimo na raspolaganju na telefone: 01/2040750 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

DIREKTOR:
Ivan Dananić, dipl. ing.

Adresa

ZELINSKE KOMUNALIJE d.o.o.
Katarine Krizmanić 1
10380 Sveti Ivan Zelina

Kontakt

Tel.: +385 1/2040-750
Fax.: +385 1/2060-716
Email: info@zelkom.hr

© Zelinske komunalije d.o.o.   website by getim.hr

Traži

Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.